HVALPETEST ER FOR ALLE RACER, DENNE GANG EN AIREDALE FRA EN ANDEN OPDRÆTTER

Så fik jeg hvalpetestet den første Airedale Terrier hvalp der ikke er mit eget opdræt. Hvor var det dejligt og 1000 TAK Jesper og Rocco for at være med til det, virkeligt spændende. Fordi jeg kan jo gå og have en ide om hvordan Airedale hvalpe er, og jeg har nu gennem årene fået testet 9 kuld af mine egne Airedale Terrier , og tit drømt om at tage til Tyskland, Sverige eller Norge og teste nogen kuld der, for at se forskelligheden i vores race. Men nu kom der er så endelig en ejer som brænder lige så meget for Airedalens mentalitet som jeg gør, og som ønskede at få afprøvet hvalpetesten på sin hvalp, i håb om at få et større indblik i hvalpens medfødte egenskaber. Nu ønsker Jesper jo en rimelig stærk brugshund, så efter grundig tale med opdrætteren Sabrina Mauch om det, og hvalpetesten, tror jeg virkelig på at det er den hund du ønskede, du fik. Nu kommer din prægning så, og med hvalpetesten i baghovedet ved vi jo netop nu, hvad det er Jesper og Rocco skal arbejde mest med. Helle Mulvads hvalpetest som jeg er uddannet i og til at udføre PÅ ALLE RACER, er en af de hvalpetest der er lavet tættest på at man kan sammenligne den med en metalbeskrivelse på en voksen hund, og med hvalpetesten i hånden ved man en stor del om hvalpens mentalitet inden (normalt) man køber hvalpen og hvad man specielt skal arbejde med. Normalt skal hvalpe testes inden de er 8 uger, her var Rocco 8 uger og 2 dage. Ønsker du hvalpe test af dit kuld ring endelig og jeg kommer ud og tester dine hvalpe, og selvfølgelig af dit import i udlandet, eller her, og så selvfølgelig, hvis det er et import, så tæt på 8 uger som nødvendigt.
Jesper fik en virkelig nysgerrig hvalp, Rocco v.d. Weiler Burg, med et kæmpe stort drive og mod og styrke, lige det Jesper ønsker, dejligt. Og det fik Jesper fordi han beskrev nøje for opdrætteren hvad han ønskede og ventede på det. Ikke alle vil trives så godt med en så stærk hund, og derfor er hvalpetest og tale med opdrætteren det vigtigste. En del andre hundeejere vil trives med en del mindre stærk mentalitet (den stærkeste hund er ikke den mest samarbejdende!), og derfor er det så vigtigt at andre kan få det de ønsker, som Jesper fik sit ønske, fordi så stærk en hund kan gå galt i de forkerte hænder.
Jeg har valgt ikke at kommentere på billeder, men ønsker du mine kommentarer til dem så ring. Der er langt flere punkter i hvalpetesten end jeg har valgt at vise her, se mere på min side om hvalpetest ****, og jeg har selvfølgelig valgt i dette her at vise action billederne.
Jeg vil dog gerne slutte af med hvad min konklusion var om Rocco på dagen. Konklusion: På dagen ses en selvstændig og frimodig hvalp. Han mener selv han har styr på det hele, og lader sig ikke påvirke af noget eller nogen udfordringer. Han er dog en rigtig selskabshund der gerne vil være social hele tiden (stort + til så stærk en hund!). Han viser ingen frygt eller usikkerhed ved nogen momenter. Han viser ikke her på testen at han ønsker samarbejde, men kan dog lokkes til det, og samarbejdet ønsker han lidt på sine egne præmisser. En hvalp der kan klare det meste og man skal passe lidt på den ikke tager hele magten.
Hvalpe deles ind fra 1 til 5, hvor 5 er det stærkeste, og Rocco fik en 5’er. God fornøjelse Rocco og Jesper jeg glæder mig til at følge op på jer senere.