Menu

HUNDETRÆNING

Ønsker du træning af din hund, kan jeg tilbyde forskelligt Hvalpetræning, socialisering og hvalpeleg Sociale ‐gåture med undervisning undervejs, alene med mig eller med en af mine hunde Hundetræning / Adfærdstræning Ring eller skriv nærmere for tider, for enetimer eller små hold

Jeg har trænet hund siden 1983. I 2018 lærte jeg at træne på en meget anderledes og ny måde i min uddannelse som adfærdsbehandler og træner, en mere forbyggende måde, med hensyn til de dæmpende signaler hundene udsender. At lære at gå roligt og snuse i en løs line; at lære at gå udenom og ud af problemer. At lære at tage hensyn til hunden først og fremmest. Denne træning kombineres helt fint med min store interesse som har altid været at træne hundene så de bliver så socialt gode som muligt, at de har en tryg og rolig omgang med andre hunde og mennesker og kan begå sig alle vegne, og at komme når man kalder og andre basale ting. Det vil jeg gerne give videre og min nye trænererfaring kombineres fint med min gamle viden og træning.
I dag har jeg opdræt af Airedale Terrier og træner dagligt alle mine hunde på min kennel, til at være gode hunde, der socialt kan begås sig med alle racer og udfordringer, og derved gå frit på valgte områder.
I 2004 kom KATY Airedale Terrier til Højen, en længe planlagt og ønsket avlshund og her på landet hvor vi bor nu, er det nødvendigt at gå til træning med sin hund, hvis man vil socialisere dem. Katy var en stor overraskelse for hun elskede simpelthen at træne, ikke som min første airedale, og så er det jo synd og skam ikke at blive ved. Så i sommeren 2006 blev vi så B‐hund igen i DCH‐Odsherred, og trænede dernæst efter mange år A ‐program der. Dernæst trænede jeg lidt LP ‐programmer i DKK, og nåede at tage en LP 1, men vi kunne programmet til en LP 3, på nær en ting , før Katy blev syg.

Katy kunne ligge i dæk med mig ude af syne i mere end 10 minutter

Katy Ronder ! Opsøgning, halsgivning og bevogtning af skjult figurant, indtil jeg når frem og siger plads.

Frida til træning

Frida Ronder !

Opsøgning, halsgivning og bevogtning af skjult figurant, indtil jeg når frem og siger plads.

MENTALBESKRIVELSE

Jeg er uddannet mentalbeskrivere i Dansk Kennel Klub i 2006, til at beskrive alle racer.
Dansk Kennel Klub har lavet en ’Test’ hvori man prøver at beskrive mentalitet, hundens nedarvede medfødte egenskaber, mentalbeskrivelse. Testen er indrettet således, at man så vidt muligt prøver at få de nedarvede egenskaber vist frem og ikke de tillærte. Det er klart at hvis man træner mentalbeskrivelse, kan man omgås testens formål, at vise de nedarvede egenskaber. Og det er her at hvalpetesten helt klart har sine fordele, da det er det ’rene’ produkt vi tester, kun det jeg har lært dem her på kennelen og de nedarvede egenskaber, ikke de tillærte ude i livet.
Mentalbeskrivelse er først og fremmest et værktøj til opdrættere, men jo altid sjovt for alle at vide hvad man har i sin snor. Mentalitet er muligt at ændre via seriøs avl, og ret nemt endda, da det ikke nedarves som HD (hofteledsdysplasi) mm.
Det er ikke alle racer i Dansk Kennel Klub der kan mentalbeskrives, da Dansk Kennel Klub kræver at hver race får lavet en ønskeprofil først, og at nogen raceledelser bevist gør alt for at forhindre dette, heriblandt raceledelsen i Airedale Terrier. Jeg har prøvet på flere racemøder, som jeg har bedt racerepræsentanten for Airedale Terrier om at indkalde til, at få stemmer nok til vi kunne få lavet en ønskeprofil, men der er stor modstand mod mentalbeskrivelse fra de fleste andre opdrættere, så det er blevet stemt ned, desværre, og raceledelsen har intet gjort for at ønskeprofilen skulle kunne blive til noget. (læs nedenunder hvad du skal gøre hvis du ønsker at der laves en ønskeprofil)
Jeg har været heldig at kunne få de fleste af mine avlstæver mentalbeskrevet, under uddannelsessituationer til nye mentalbeskrivere. Og jeg vil kort gennemgå nogen momenter herunder. Ønsker du yderlige info om mentalbeskrivelse af Airedale mm er du velkommen til at ringe.
Alle ønsker at deres hunde gør det godt på en mentalbeskrivelse, men man skal huske at ikke alle ønsker feks. Rottweilere, og at mindre kan gøre det. Og det er her dem i Airedale racegruppen går forkert, det er her de tror at mentalbeskrivelse kun er for at få stærkere hunde, det kan jo lige vel være at man ønsker at styre sin avl ved at finde noget der trækker den anden vej. Hvis man ønsker det modigste og mest nysgerrige i sin hund, har man måske også den mest selvstændige hund og den er ikke altid den nemmeste hund. Hvis vi bliver ved med at parre hunde der ligger på det mest selvstændig og nysgerrige, så flytter vi gennemsnittet op. Skal vi også have de samarbejdende hunde der er nemme at træne, og nemmer familiehunde, er det godt at gennemtænke dette i sin avl. Så når raceledelsen i Airedale Terrier siger de ikke ønsker de barske hunde der kan gennemføre en mentalbeskrivelse er det lodret forkert, fordi ingen ønsker for barske hunde der er for svære at træne, men samtidig ønsker ingen heller nervøse hunde der er angstbidere. Et godt jævnt gennemsnit er bedst.
Man kan tage til Sverige og få testet sine hunde der.
Hvis du ønsker at se en mentalbeskrivelse kan du gå ind på hundeweb.dk og se hvor i dit område en beskrivelse bliver afholdt næste gang, man kan frit møde op til alle racers beskrivelser, men tag hensyn om hvordan du skal forholde dig, ring evt. op inden og få retningslinjer for dagen.
Du kan også se film om mentalbeskrivelse hjemme hos mig, lavet af DKK, eller se nogen af mine hunde på mentalbeskrivelse.
Sisi Mentalbeskrevet i 2018
Bellis Mentalbeskrevet i 2018
Cassie Mentalbeskrevet i 2018
Gucci Mentalbeskrevet i 2011
Jeg har desværre ingen billeder af Gucci’s mentalbeskrivelse, da jeg ikke havde regnet med jeg fik en hel test af hende.
Rasmus Mentalbeskrevet i 2011
Rasmus er en hund jeg fik tilbage da han var 9 måneder, og da jeg fik ham ikke havde prøvet ret meget i sit liv. Han havde derfor en STOR indbygget stress , og derfor stressede han meget op på testen. Det var en meget varm dag også, og ikke mindst var der en del ‘støj’ på som vi kalder det. Forstået sådan at, parkeringspladsen ligger tæt på, Gucci sad i bilen og gøede , fremmede gik 2 gange ind på området, kedeldragten var sat for tæt på en hæk osv.
Katy Mentalbeskrevet i 2007